skip to Main Content

Dejal Time Out

Dejal Time Out is een Engelstalig programma, dat je zelf kunt instellen. Heeft normale en micropauzes, kan dwingend ingesteld worden.

Voor Mac (App store), de probeerversie is gratis.

Meer informatie: Dejal Time Out.

EasyFWD

EasyFWD is een softwareprogramma dat aangeeft dat het tijd is om te pauzeren als je te lang achter elkaar doorwerkt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het nemen van de pauze. Het programma heeft een Nederlandse, Duitse, Franse en Engelse en Spaanse versie.

De software is gratis te downloaden, maar heeft ook een betaalde Premiumversie. Je kunt EasyFWD koppelen aan EasyAnalyse om je preventiebeleid te ondersteunen. Voor Windows, vanaf versie 2000.

In de voorlichtingsflyer Zitten, opstaan en weer doorgaan (pdf-bestand) staan tips om klachten te voorkomen.

1 jaar gratis Premium

Leer werken met EasyFWD freeware, geef je mening en vraag de Premiumversie voor 1 jaar gratis aan via het contactformulier.

Meer informatie: EasyFWD.

MacBreakZ

MacBreakZ is Engelstalige software. Het meet de activiteit van de gebruiker en is individueel instelbaar. Het adviseert (42) rek- en strekoefeningen, met tekeningen.

Voor Mac.

Meer informatie: MacBreakZ.

Logo No Pain (RSI Away)

No Pain (RSI Away)

No Pain (RSI Away) software van Hudson Software Development in Melbourne, Australië, is voor Windows 10 en je kunt het downloaden in de appstore van Microsoft. Het is Engelstalig en niet gratis. Je krijgt een seintje als het tijd is voor een pauze en voorbeelden van oefeningen die je in die pauze kunt doen.

Meer informatie: Hudson Software Development.

R-Go Break

R-Go Break is software die je kunt downloaden en gebruiken in combinatie met de R-Go HE Mouse Break. Deze verticale muis heeft lampjes in drie kleuren: groen betekent goed, bij oranje is het tijd voor pauze en bij rood heb je een pauze overgeslagen of al je pauzetijd verbruikt.

Meer informatie: R-Go Tools.

RSI Guard

RSI Guard is Nederlandstalige software waarmee je gezond gedrag aanleert. Het maakt je bewust van je werkgedrag, zodat je dat kunt aanpassen. RSI Guard heeft verschillende functies: BreakTimer (pauzeren), ForgetMeNots (tips voor gezond werkgedrag), AutoClick & KeyControl (klikgedrag en sneltoetsen) en DataLogger (ergonomische informatie over je werkgedrag).

Meer informatie: Backshop.

WORK & MOVE PitStops

WORK & MOVE PitStops is een persoonlijke coach, die je helpt om af te wisselen tijdens beeldschermwerk door tussendoor mentaal en fysiek te bewegen. Je krijgt feedback over je computergedrag en WORK & MOVE PitStops geeft je advies over een optimaal werk-beweeg-rustritme.

WORK & MOVE PitStops is meer dan pauzesoftware alleen. Het is een gedragsveranderingsprogramma dat je op een gezonde manier leert te werken. Dat kan helpen om een burn-out te voorkomen en ervoor zorgen dat je duurzaam inzetbaar blijft. Lees er meer over in het document Burn-out: is het te voorkomen op ons werk? van BakkerElkhuizen.

Lees meer over WORK & MOVE PitStops in onze blog Goede voornemens? Laat je ondersteunen met gratis WORK & MOVE software, met een aanbieding om de software tot het einde van 2019 gratis te gebruiken.

Meer informatie: BakkerElkhuizenErgoDirect, of Health2Work.

WorkPace

WorkPace van Wellnomics is niet dwingende, individueel instelbare pauzesoftware. Afhankelijk van de instelling kun je pauzes wel of niet negeren. Je kunt ook ontspanpauzes of beweegpauzes instellen.

De software inventariseert je werkintensiteit, computergedrag en pauzegedrag. Je krijgt feedback op je gedrag en adviezen over een gezonde leef- en werkstijl.

Voor Windows, Mac, en Linux en ook voor tablet en smartphone (Android en iOS app). Gratis probeerversie.

Meer informatie: WorkPace.

Workrave

Workrave is gratis instelbare, niet dwingende pauzesoftware.

Voor Windows en Linux.

Meer informatie: Workrave.

Back To Top