skip to Main Content

Contour Mouse

De Contour Mouse ondersteunt de hele hand. De muis heeft een bolling die de handpalm vult. De klikknoppen zijn langer – je hoeft niet per se met je vingertoppen te klikken. Geschikt voor grafische werkzaamheden (CAM/CAD). Vier maten, voor links- en rechtshandigen.

Met usb-aansluiting, voor Windows en Mac.

Meer informatie: Ergowerken (verkoop), of Contour Design (product).

Contour Unimouse

De Contour Unimouse heeft 6 programmeerbare knoppen en een scrollwiel. Voor rechtshandigen (alle maten) en instelbare gevoeligheid.

Met usb-kabel, voor Windows en Mac.

Meer informatie: Backshop en Ergowerken.

E-Quill-AirO2bic

Voor de verticale E-Quill-AirO2bicmuis heb je geen grijpkracht nodig. Je verplaatst de muis door je hele onderarm te bewegen. Dat belemmert de aanvoer van zuurstof naar je hand niet en dat zie je terug in de naam: Air en O2, het symbool voor zuurstof.

Verkrijgbaar in een rechts- en linkshandig model, in wit en zwart. Samen met de Nib Click-Less™ software een goede combinatie om (bijna) alle muishandelingen te vervangen.

Meer informatie: ErgoType.

HandShoeMouse

De HandShoeMouse (handschoenmuis) is ontwikkeld door het Erasmus Medisch Centrum in samenwerking met de universiteit van Maastricht. Door de vorm hoef je je vingers niet meer op te tillen en druk je niet per ongeluk knoppen in. En je kunt er niet in grijpen en knijpen. Voor links- en rechtshandigen.

Met usb-aansluiting en draadloos, voor Windows en Mac.

Meer informatie: ErgoDirect en Ergowebshop (verkoop), of HandShoeMouse (product).

Newtral 2 Gripless muis

De Newtral 2 Gripless muis is een gekantelde, ergonomische lasermuis (hellingshoek 33°). De muis is ontwikkeld na EMG-onderzoeken. Met 3 accessoires voor het verbeteren van de arm- en polshouding en instelbare resolutie. 6 knoppen en in de maten medium of large, voor rechtshandigen.

Met usb-aansluiting of draadloos, voor Windows, Mac en Linux.

Meer informatie: Backshop en Ergowebshop.

OysterMouse

De OysterMouse is een computermuis waarmee je rechts en links kunt afwisselen en die je kunt instellen in 5 hellende posities, om de spierspanning in de onderarm te verminderen. Geschikt voor middelgrote en grote handen en voor flexwerkplekken.

Met usb-aansluiting en draadloos, voor Windows en Mac.

Meer informatie: Backshop, of Ergowerken.

Seniorenmuis

Door de vorm en werking is deze seniorenmuis speciaal geschikt voor mensen met beperkingen in de fijne motoriek, zoals bij de ziekte van Parkinson. Hij heeft een stabiliserende werking op de hand en zorgt ervoor dat ongecontroleerde handbewegingen niet worden omgezet in bewegingen van de cursor.

De Seniorenmuis is aangepast aan de vorm van de hand, dit maakt het gemakkelijker om de hand stil te houden en dubbelklikken hoeft niet met deze muis. Voor rechtshandigen.

Met usb-aansluiting, voor Windows en Mac.

Meer informatie: rdg Kompagne (product) en Ergo2Work.

Switch Mouse

De Switch Mouse is kantelbaar (links en rechts) en uitschuifbaar. Dat maakt hem geschikt voor alle handmaten en voor links- en rechtshandigen en daarmee ook voor flexwerkplekken. De knoppen zijn programmeerbaar.

Met usb-aansluiting, voor Windows en Mac.

Meer informatie: Backshop en rdgKompagne.

Back To Top