skip to Main Content

#staoptegenzitten: een zitloze werkdag

Een zitloze werkdag, oftewel een hele dag niet zitten? Arboned en Sittness vragen met hun actie #staoptegenzitten aandacht voor het vele zitten dat wij doen op ons werk. Zij vragen je om minimaal 25% van de tijd – dus niet de hele dag – niet te zitten, maar te bewegen.

Veel zitten is niet gezond, dat is inmiddels wel bekend. In de 25% tijd die je niet zit kun je oefeningen doen en dit zoveel mogelijk delen met anderen. De hele dag door lichte activiteiten is beter dan de hele dag zitten en ´s avonds naar de sportschool.

Op de zitloze werkdag kunnen bedrijven aandacht vragen voor meer bewegen en gezamenlijk oefeningen doen. Dat maakt je bewuster van je zitgedrag en je leert hoe je dat kunt verbeteren.

Meer informatie

Meer informatie over de actie #staoptegenzitten vind je op de webpagina´s van Sittness en Arboned.

Back To Top