skip to Main Content

Keuzehulpen

Wat is de Keuzehulp?

Als je een diagnose hebt gekregen dan wil je graag weten waar je het beste behandeld kunt worden. Welk ziekenhuis of welke specialist past het beste bij jou en is niet te ver weg? Met de Keuzehulp vind je gemakkelijker de behandelaar die het beste bij jou past.

Ook als je een andere behandelaar zoekt kun je gebruik maken van de Keuzehulp.

Wie maakt de Keuzehulpen?

De Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelt de keuzehulpen in samenwerking met patiëntenverenigingen.

Waar komt de informatie voor de keuzehulpen vandaan?

Zorginstituut Nederland verzamelt informatie over zorg die ziekenhuizen en zelfstandige klinieken aanleveren, bijvoorbeeld over behandelmethodes, gespecialiseerde verpleegkundigen of contactmogelijkheden van een ziekenhuis.

De keuzehulpen vullen die informatie aan met zaken die patiënten belangrijk vinden, zoals wachttijden en de waardering van anderen over de zorg in dat ziekenhuis.

Tip

Geef zelf een waardering van je behandelaar of zorginstelling – daar kun je anderen mee helpen, of je ervaringen nu goed of slecht zijn.

Waar vind je de keuzehulpen?

De keuzehulpen vind je op de webpagina Keuzehulpen van patiëntenorganisaties van Zorgkaart Nederland.

Keuzehulp carpaletunnelsyndroom

Er is al een keuzehulp voor carpaletunnelsyndroom en onze vereniging heeft geholpen bij de ontwikkeling daarvan. Voor andere aandoeningen die onder RSI/KANS vallen zijn (nog) geen keuzehulpen beschikbaar. De vergelijkingshulp carpaletunnelsyndroom staat in het rijtje met keuzehulpen onder de C.

Op onze webpagina Behandeling of behandelaar kiezen vind je meer informatie om je te helpen bij je keuze voor een behandelaar.

Back To Top