skip to Main Content

Tabletgebruik jonge kinderen Australië

Ook in Australië neemt het gebruik van tablets en smartphones onder (jonge) kinderen toe. Australische onderzoekers vinden dat onderzocht moet worden of de richtlijnen voor het gebruik aangescherpt moeten worden.

 

 

Bijna 11 miljoen Australiërs maken gebruik van tablets, 16 miljoen heeft ook een smartphone. Vooral onder de jonge generatie neemt het gebruik snel toe. De tablets worden steeds vaker voor onderwijsdoeleinden ingezet. Daardoor bestaat echter het gevaar dat de richtlijn voor dagelijkse ’tabletconsumptie’ overschreden wordt. Voor kinderen tussen vijf en zeventien jaar wordt een maximumgebruik van twee uur per dag geadviseerd. Voor kinderen van twee tot vijf jaar maximaal één uur per dag. Kinderen onder de twee jaar zouden helemaal niet met een tablet bezig moeten zijn.

Veel kinderen overschrijden de limiet voor het dagelijks gebruik al. De voornaamste reden die ouders daarvoor noemen is ‘hen zoet houden’. Zestig procent van de tijd achter de tablet wordt thuis doorgebracht. De onderzoekers zijn bang dat door het gebruik op school dat daar nog bij komt, de limiet van een uur per dag twee of drie keer overschreden wordt.

Veelvuldig gebruik van tablet en smartphone kan tot lichamelijke klachten en minder lichamelijke activiteit leiden, aldus de onderzoekers. Lees hier het hele artikel.

Back To Top